HTML

Naphtambrini

Ez, az, amaz, így meg úgy.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A TB-mentők 10 pontjáról

2008.04.10. 18:58 félszemű

Most, hogy a drága jó Albert-házaspár (tényleg: miért is erény nagycsaládosnak lenni???), a TB-mentők és elvtársaik beadták az összegyűjtött aláírásaikat, álljon itt néhány comment a TB-mentők 10 pontja c förmedvényhez:

  • "Maradjunk együtt!"- Hülyegyerek, nem látod, hogy marhára nem vagyunk együtt?
  • "Egy új szemléletre van szükség. Ahol minden beteg számit, ahol a színvonalas ellátás reális elvárás, és ahol az ott dolgozó emberek büszkék lehetnek a munkájukra és megbecsülik őket." - Ki fogja kifizetni?
  • "Ha megőrizzük a nemzeti kockázatközösségen alapuló társadalombiztosítást, mindez biztosítható." - "Kockázatközösségről" olyankor szokás beszélni, amikor a közösség minden tagja viseli a kockázat arányos részét (ma nem így van) és a közösség tagjainak kockázata kommenzurábilis a befizetéseikkel (ma nem így van).
  • "Üzleti alapú rendszer Európában csupán Hollandiában és Szlovákiában működik, mindkét országban csak 2006 óta. A tapasztalatok csekélyek és nem meggyőzőek. Chile és az Amerikai Egyesült Államok tapasztalatai pedig inkább elrettentők." - Chile Latin-Amerika mintaállama (bármilyen szörnyű áron jutott is oda), aki pedig komolyan rosszabbnak gondolja az USA egészségügyét a magyar TB-nél, az hülye.
  • "A beteg rászoruló legyen, ne vásárló!" - Normális ember nem akar "rászoruló" lenni. A csúszómászó, az akar rászoruló lenni.
  • "Az egészségügy nem piac, hanem élet és halál kérdése." - Tetszettek már gyógyszergyárat látni?
  • "A piac jól működhet számos szektorban, de nem az egészségbiztosítás területén. Egy üzleti vállalkozás elsődleges célja saját profitjának növelése, melynek legfontosabb eszköze a beteg pénztártagtól való megszabadulás vagy a szükséges orvosi ellátásának korlátozása." - Magyarországon ma a szigorúan üzleti alapon működő mobiltelefonszolgáltatás ezerszer jobban működik, igazságosabb, és magasabb színvonalon érhető el, mint az egészségügy.
  • "Az üzleti biztosító profitot akar magának, nem egészséget nekünk!" - Nem az érdekel, mit akar a biztosító, hanem az, hogy mit kapok. A mobilszolgáltató profitot akar, én meg egyre jobban és olcsóbban telefonálok. He?
  • "Több ráfordítást az egészségügyre!" - Ismét: miből? Alberték adnak?
  • "Szabad orvosválasztást!" - ezzel egyetértek. Éppen ezért kellene az egészségügy egészét piacosítani. Szabad orvosválasztást annak, aki megfizeti.
És itt abbahagyom. Ezekből a népekből olyan akolmeleg árad, amitől kiráz a hideg.

1 komment

Címkék: egészségügy tb mentők albert házaspár ididóták

A bejegyzés trackback címe:

https://naphtambrini.blog.hu/api/trackback/id/tr58420180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.13. 20:44:57

szerintem írjál többet.
komolyan.
süti beállítások módosítása